Vujošević u fizičkom obračunu nakon utakmice

Do incidenta je došlo u trenutku kada je kapetan Crvene zvezde davao izjavu za televiziju (EPA)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević nasrnuo je i šakom udario jednog predstavnika Crvene zvezde nakon završetka utakmice polufinala play-offa ABA lige.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je kapetan Crvene zvezde Luka Mitrović u tunelu koji vodi do svlačionice davao izjavu za televiziju, a u pozadini se vidjelo kako je Vujošević dva puta u lice udario jednog čovjeka, ali su veći sukob spriječili pripadnici žandarmerije.

Kako javlja Tanjug, odmah nakon toga u tom dijelu pojavio se tim menadžer Crvene zvezde, Nebojša Ilić s posjekotinom na glavi, nakon što je pogođen tvrdim predmetom s tribina.

Razmjena udaraca

 “Nije bilo tuče, malo guranja u kome je učestvovalo 20 ljudi. Ne znam, nisam video. Ja sam pogođen”, rekao je Ilić kratko novinarima koji su čekali ispred hodnika koji vodi do svlačionica.

Vujošević je rekao da je bio akter tuče sa jednim predstavnikom Crvene zvezde, za kojeg je rekao da je jedan od vođa navijača.

“Hodnici su mesto gde mora da bude obezbeđenje, a i juče je Zvezda dovukla nekoliko vođa navijača u halu. Sačekao sam da igrači Zvezde prođu, a prišao mi je čovek i nešto dobacio, posle čega je došlo do razmene udaraca, ne znam mu ni ime, ali čuo sam da je jedan od vođa navijača Zvezde. Žandarmerija je saslušala dečka, ne znam zašto se podmeće ime [zvaničnika Zvezde] Mirka Pavlovića”, zaključio je Vujošević.

On se osvrnuo i na utakmicu i  kazao da se nada da će publika nastaviti da podržava tim, uprkos tome što nije izboren plasman u Euroligu.

Crvena zvezda pobijedila je Partizan 81:73 i ukupnim rezultatom 3:1 plasirala se u finale ABA lige.

“Ekipa koju vodim dala je maksimum, igrala je pošteno i to je naš limit. Protivnik ima kvalitet, posebno dužinu klupe, što se videlo u seriji. Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale i zahvalio bih se državi na velikoj pomoći koju je Partizan imao. Jučerašnja utakmica bila je presudna u seriji i još jednom sam se uverio da je bilo skandalozno suđenje. Svako zlo ima kraj i kako kaže crnogorska poslovica ‘I ovo će se lane zvati’ i treba to izdržati”, rekao je Vujošević.

Raniji incidenti

Disciplinski organi košarkaške Superlige Srbije 2013. godine su kaznili Vujoševića sa dva meča suspenzije zbog sukoba sa sudijom na „večitom“ derbiju, dok je Crvena zvezda jedan meč igrala bez publike zbog ulaska navijača u teren.

Vujošević setada  fizički sukobio sa sudijom Urošem Obrkneževićem, a morao je platiti i 210 eura zbog tehničke greške.

Trener Partizana je također nedavno izjavio da aktuelno rukovodstvo Jadranske lige (ABA) nije u stanju da vodi regionalno takmičenje.

Izvor: Agencije