Vulin s ambasadorom UAE-a o vojnoj saradnji

Aleksandar Vulin
Vulin je istakao da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj UAE-a i posvećena unapređenju saradnje (Tanjug)

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin razgovarao je u utorak s novoimenovanim veleposlanikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Mubarakom al-Dhaherijem o nastavku razvijanja strateških odnosa u području obrane i daljnjem intenziviranju vojno-ekonomske, znanstveno-tehničke i vojne suradnje.

Na sastanku je posebno izraženo zanimanje za daljnji nastavak suradnje u području obrambene industrije, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog intenziviranja vojne suradnje u 2017. godini, o čemu, kako je priopćeno, svjedoči realizacija više službenih posjeta visoke razine u objema zemljama, kao i uspješna realizacija obuke u planinskim uvjetima s tri streljačka voda Oružanih snaga UAE-a u Nišu.

Vulin: ‘Srbija privržena jačanju prijateljskih odnosa’

“Posebnu notu saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, daje izrazito prijateljski odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE-a, krunskim princom šeikom generalom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom”, navodi se u priopćenju, prenosi Tanjug.

Vulin je potvrdio privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa s UAE-om.

On je istaknuo da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i u potpunosti posvećena unaprjeđenju suradnje u svim sferama od zajedničkog interesa.

Na sastanku je, kako se dodaje u priopćenju, konstatiran uspjeh sudjelovanja delegacije Ministarstva obrane i Vojske Srbije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu bespilotnih letjelica (UMEX 2018) u Abu Dhabiju u veljači.

Izvor: Agencije