Oglasi

'Vulkan' Hrvatske vojske pred misiju u Poljskoj

Pripadnici Drugog hrvatskog kontigenta NATO snaga izvode vježbe na poligonu u Slunju od 9. do 15. februara.
Izvedene su vježbe gađanja iz samohodnih višecjevnih lansera raketa Topničko-raketne jediniceMinistarstvo odbrane Republike Hrvatske

Vježba "Vulkan 18/1" sastavni je dio završnog ocjenjivanja borbene spremnosti kontingenta prije upućivanja u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, saopćeno je iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva obrane Hrvatske.

Dodaje se kako su pripadnici Drugog hrvatskog kontingenta NATO snaga (2. HRVCON) izvode vježbe na vojnom poligonu u Slunju te kako se vježbe izvode od 9. do 15. februara.

Kako se navodi, vježba je sastavni dio završnog ocjenjivanja borbene spremnosti kontingenta u skladu s kriterijima NATO-am, definiranim u programu Combat Readiness Evaluation, kojom se završava proces obuke prije odlaska u Poljsku.

Zahtjevni uvjeti

Iz Ministarstva obrane navode kako su izvedene vježbe gađanja iz samohodnih višecijevnih lansera raketa Topničko-raketne jedinice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

"Scenarij vježbe prilagođen je stvarnim uvjetima angažiranja postrojbe u području provedbe aktivnosti. U zahtjevnim zimskim meteo klimatskim uvjetima, sudionici vježbe uspješno su primijenili sve sposobnosti koje su uvježbali tijekom opće i preduputne obuke... Pripadnici Drugog hrvatskog kontingenta pokazali su izuzetan entuzijazam, znanje i profesionalnost, kako u pripremi, tako i u provedbi svih aktivnosti i zadaća", izjavio je direktor vježbe, pukovnik Željko Marinov.

Glavninu 2. HRVCON-a čine pripadnici Topničko-raketne jedinice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, tim Vojne policije, nacionalni element potpore i štabno osoblje.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.