Westbrook novi rekorder po broju ‘triple-doubleova’ u sezoni

Westbrook je postigao 50 poena te ubacio pobjednički koš za Oklahoma City u slavlju protiv Denvera (Reuters)

Russell Westbrook u nedjelju navečer postigao je 50 poena, uz 16 skokova i 10 asistencija, te ubacio pobjednički koš za Oklahoma City u slavlju 106:105 na gostovanju u Denveru, čime je postao novi rekorder NBA lige sa 42 “triple-double” učinka u ovoj sezoni.

Westbrook je srušio 55 godina star rekord legendarnog Oscara Robertsona, koji je u sezoni 1961/62. imao 41 “triple-double” učinak.

Njegova trica za pobjedu Thundera izbacila je Denver Nuggetse iz utrke za osmo mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u doigravanje.

“Triple-double” učinak s 32 koša, 16 skokova i 10 asistencija imao je i LeBron James, ali su prvaci poraženi 125:126 u produžetku na gostovanju kod Atlante, pa je borba za prvo mjesto u Istočnoj konferenciji još otvorena.

Dobar učinak Dragana Bendera

Aktualnim NBA prvacima nije pomoglo ni 45 koševa Kyrieja Irvinga.

Atlanta je velikim preokretom nadoknadila pet koševa zaostatka u posljednjih deset sekundi regularnog dijela utakmice, a junak je postao Paul Millsap, koji je ubacio tri slobodba bacanja i pogodio šut za produžetak.

Millsap je završio duel sa 22 poena, Tim Hardaway postigao je 21, a Dwight Howard 19 poena.

Košarkaši Phoenixa stigli su do 24. pobjede u sezoni savladavši pred svojim navijačima Dallas 124:111.

Hrvatski košarkaš Dragan Bender na parketu je proveo rekordnih 35 minuta, ubacivši devet poena, uz osam skokova i tri asistencije.

Po 21 poen za Sunse postigli su T. J. Warren i Devin Booker, a Dallas su sa 21 poenom predvodili Yogi Ferrell i Dwight Powell.

Indiana, Chicago ili Miami

Na Zapadu su poznati svi parovi prvog kruga doigravanja, a ostaje samo otvorena borba Los Angeles Clippersa i Utah Jazza za prednost domaćeg terena.

Sadašnji parovi prvog kola jesu: Golden State (1) – Portland (8), San Antonio (2) – Memphis (7), Houston (3) – Oklahoma City (6), LA Clippers (4) – Utah (5).

Na Istoku je još otvoreno pitanje koji će klubovi igrati u doigravanju, a za preostala dva mjesta bore se Indiana (40–40), Chicago (39–41) i Miami (39–41).

Kad bi osnovni dio sezone završio danas, parovi 1. kola doigravanja na Istoku bili bi: Cleveland (1) – Chicago (8), Boston (2) – Indiana (7), Toronto (3) – Milwaukee (6), Washington (4) – Atlanta (5).

Izvor: Agencije