Wimbledon: Đoković i Federer u finalu

Đoković je nastavio sa dobrim partijama protiv Gasqueta, protiv koga sada vodi sa 12:1 u međusobnim duelima (Reuters)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković četvrti put u karijeri plasirao se u finale Wimbledona, nakon što je danas u prvom polufinalu pobijedio Francuza Richarda Gasqueta sa 7:6, 6:4, 6:4.

Njegov protivnik bit će švicarski as Roger Federer koji je danas u polufinalu pobijedio Britanca Andyja Murraya sa 7:5, 7:5, 6:4. Švicarac će se u nedjelju boriti za osmi trofej na trećem Grand Slamu sezone.

U izuzetno zanimljivom i atraktivnom duelu, Federer je dominantnom igrom „počistio“ ljubimca domaće publike maksimalnim rezultatom postigavši 13. pobjedu u njihovom 24. međusobnom okršaju.

Murray se borio koliko je mogao, ali nije mogao zaustaviti zahuktalog i veoma raspoloženog švicarskog asa.

U drugom setu spasao je pet set lopti i na trenutak se učinilo da bi mogao do preokreta, međutim, Federer je brzo stabilizirao igru i do kraja susreta održavao ritam za sigurnu i zasluženu pobjedu nakon nešto više od dva sata borbe.

Odbrana titule

Meč Đokovića i Gasqueta je trajao dva sata i 20 minuta, a teniser iz Srbije će u nedjelju imati priliku odbraniti titulu osvojenu prošle godine. Đoković je nastavio sa dobrim partijama protiv Francuza protiv koga sada vodi sa 12:1 u međusobnim duelima.

„Igrati na Wimbledonu je velika stvar, osećam veliku odgovornost, jer ako pogledate imena legendi, i vidite koji su igrači nastupali ovde, shvatićete koliki je to uspeh. Moram da nastavim da idem napred i jedva čekam finale“, rekao je Ðoković poslije polufinalnog duela.

Teniser iz Srbije je dodao da bol u ramenu, koji je osjetio tokom susreta, neće predstavljati problem u finalu.

„Svakako da je finale Wimbledona najgledaniji meč na svetu, jer ovo je kolevka tenisa. Biće teško, ali ne mogu da predviđam ishod susreta. Imao sam manji problem sa ramenom, ali ništa što bi moglo da mi predstavlja problem za finale.“

Danas je Đoković odlično počeo susret. Na startu je napravio break, ali nije uspio da zadrži razliku.

Francuz je u tim trenucima igrao dobro i skoro da nije griješio. Imao je nevjerovatno visoke procente osvojenih poena prilikom drugog servisa, ali je popustio u neizvjesnoj završnici što je prvi reket svijeta iskoristio i u tie-break dobio prvi set – 7:2.

Drugi set Ðoković je počeo na identičan način, međutim ovoga puta nije ispuštao stečenu prednost. Po sličnom scenariju odvijala se situacija i u nastavku.

Izvor: Agencije