Za Alijevo pismo o prelasku na islam 100.000 dolara

Na aukciji će biti ponuđene i hlačice koje je Ali nosio u meču kad je porazio Georgea Foremana (AP)

Šampionski boksački pojas Muhammada Alija iz 1974. godine i rukom pisana pisma o njegovu prelasku na islam naći će se među stvarima na dražbi u rujnu, prvoj takvoj velikoj prodaji nakon Alijeve smrti u lipnju.

Dražbovna kuća Heritage objavila je da će na aukciji biti ponuđene i boksačke hlačice koje je Ali nosio na legendarnom meču kad je porazio Georgea Foremana u tadašnjem Zairu (danas Kongo) 1974. godine.

Rukavice koje je nosio Sonny Liston kad je izgubio naslov pretrpivši poraz od Alija 1964. godine također će se naći među 79 predmeta na dražbi 10. rujna.

Pismo o prelasku na islam

Očekuje se da će Alijeva pisma časopisu Life 1964. godine, u kojima on govori o prelasku na islam i promjeni svojeg nekadašnjeg imena Cassius Clay, postići cijenu od 100.000 dolara, saopćila je aukcijska kuća sa sjedištem u Dallasu, kako prenosi Hina.

Kathleen Guzman, izvršna ravnateljica aukcijske kuće Heritage, rekla je da je uz objavu pisama 18. veljače 1964. godine u časopisu Life bio objavljen i intervju koji je boksač dao časopisu najavljujući promjenu svojeg imena.

Izvor: Agencije