Za informaciju u ubistvu Nemcova 43.000 eura

Ubistvo Nemcova, koji se dogodilo na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je spreman da plati tri miliona rubalja (43.530 eura) za korisnu informaciju vezano za ubistvo opozicionara Borisa Nemcova.

“Anonimnost je zagarantovana. Osim toga, istraga je spremna da plati tri miliona rubalja za korisnu informaciju”, rekao je portparol Istražnog komiteta, a prenio TAS S.

Nemcov je ubijen u petak kasno uvečer u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Nakon njegovog ubistva pripadnici opozicije su odustali od mitinga, ali su zatražili da umjesto toga bude održan “marš žalosti”.

Ubistvo Nemcova, koji se dogodilo na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada.

Snimak je obuhvatio širok kadar Moskvoreckog mosta, u blizini Kremlja, ali je kvalitet snimka takav da mogu da se razaznaju samo automobili na mostu i figure ljudi koji se kreću po njemu.

Ruski istražni organi istražuju pet mogućih motiva za ubistvo Nemcova, uključujući prijetnje koje je on dobio zbog svog stava prema napadu na francuski satirični list Charlie Hebdo, a razmatraju se i mogući poslovni i lični motivi.

Istražitelji imaju nekoliko teorija ubistva ne isključujući da je ono naručeno, navela je ruska agencija.

Izvor: Agencije