Zabrana unosa tableta i iPada na Old Trafford

Neki od navijača su se bunili zbog blokiranja pogleda na teren jer su im drugi smetali snimajući fotografije ili videosnimke ispred njih (Getty Images)

Uprava višestrukog nogometnog prvaka Engleske i Evrope Manchester Uniteda zabranila je unošenje tablet računara, iPada i laptopa navijačima na stadion Old Trafford, prenose agencije.

Engleski tim, predvođen novim trenerom Louisom van Gaalom, večeras će na Old Trafford igrati prijateljsku utakmicu protiv španskog prvoligaša Valencije, te su tim povodom poduzete opsežne mjere sigurnosti.

Uprava „Crvenih đavola“ obavijestila je svoje navijače kako od sada na stadion neće moći unositi određene aparate i predmete.

„Navijači neće na stadion moći unositi elektronske aparate duže od 15 i šire od 10 centimetara. Tako je od danas zabranjeno unošenje tableta i laptopa na stadion. Zabranjeno je unošenje i velikih torbi, kamera, velikih fotoaparata i tečnih materija isključujući vodu u bocama“, navedeno je u saopćenju kluba.

Negodovanje navijača

S druge strane, veliki broj navijača Manchester Uniteda su izrazili negodovanje zbog ovakve odluke kluba.

Oni smatraju da je do ove odluke došlo jer su se drugi navijači bunili zbog blokiranja pogleda na teren jer su mnogi snimali fotografije ili videosnimke ispred drugih osoba.

Ovog vikenda počinje engleskog nogometno prvenstvo (Premier liga), a United na otvaranju igra protiv Swanseaja.

Izvor: Agencije