Zagreb: Sutkinja među uhapšenima zbog korupcije

USKOK, Zagreb, Hrvatska
Provodi se istraga zbog privrednog kriminala s elementima koruptivnosti (Al Jazeera)

Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske u utorak navečer potvrdilo je uhićenje “dužnosnika Trgovačkog suda”, odgovarajući na medijske upite o mogućim privođenjima nakon informacije da je Državno sudbeno vijeće (DSV) zbog korupcije skinulo imunitet sutkinji Trgovačkog suda.

Policija je izvijestila da u suradnji s hrvatskim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) “provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti”, prenosi Hina.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, riječ je o zloporabama vezanim za stečajne postupke.

Sporni stečajni postupci

“U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene. Vezano uz upite medija možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda”, stoji u policijskom priopćenju.

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je ranije da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima.

Iz više izvora neslužbeno se doznaje da je na sjednici udovoljeno zahtjevu USKOK-a za skidanjem imuniteta, kako prenose mediji, sutkinji koju se sumnjiči za nezakonitosti u stečajnim postupcima.

Mediji neslužbeno izvještavaju da je među osumnjičenima i nekoliko gospodarstvenika. 

Izvor: Al Jazeera i agencije