Zagrepčani se pridružili protestu ‘Pravda za Davida’

Okupljeni su tokom protesta formirali srce sa slikom Davida Dragičevića (Anadolija)

Stotinjak građana okupilo se na Cvjetnom trgu pod sloganom “Pravda za Davida” kako bi pružili podršku protestima u Banjoj Luci, kojima se traži otkrivanje istine u slučaju još nerazriješenog ubistva Davida Dragičevića, javlja Anadolija.

Građani Zagreba okupili su se na trgu nakon dogovora postignutog posrredstvom društvenih mreža, a tokom protesta su formirali srce sa slikom Davida Dragičevića.

S podignutom desnicom, sa svijećama i slikama ubijenog Davida, okupljeni su skandirali “Pravda za Davida”, solidarizirajući se s građanima Banje Luke, ali i cijele regije koji su se pridružili protestima i insistiranju na otkrivanju počinitelja ubistva tog mladića.

‘David će postati simbol’

“U svim zemljama regije je previše nasilja. Mislim da će David postati simbol nečeg puno većeg, da nasilje i represija nad našom djecom prestanu. Tražimo da se prestanu štititi djeca društveno prihvatljivih obitelji i da zakon bude isti za sve”, poručila je Gordana Bosanac, građanka i suorganizatorica zagrebačkog protesta.

Istakla je da je protestni skup apolitičan te da ne žele da ijedna politička stranka u Hrvatskoj skuplja političke bodove na tom događaju s obzirom na to da je dolazak najavilo nekoliko opozicijskih političara.

Dodala je da je hrvatska policija bila izuzetno susretljiva u izdavanju dozvole organizatorima protesta te da je zbog toga ponosna.

Poručila je kako očekuje da protest “Pravda za Davida” neće ostati na Zagrebu nego da će se proširiti i na ostale veće hrvatske gradove.

Izvor: Agencije