Zajednička akcija Srbije i Hrvatske: Uhapšeni krijumčari ljudi

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu, bit će privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal (Arhiva)

Srbija i Hrvatska provele su zajedničku akciju u kojoj je uhapšeno 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Sumnja se, kako je navedeno, da je ta kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prijelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82 ilegalna migranta iz Afganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 eura.

Organizator kriminalne grupe

U akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida uhapšeno je 12 državljana Srbije: G. D. (42), za koga se sumnja da je organizator te kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Afganistana A. H. (32).

“Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela. U akciji hrvatske policije, na području te države uhapšeno je jutros još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe”, navodi se u saopćenju

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu, bit će privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Al Jazeera