Zbog prodaje pokvarenih torti pet uhapšenih

Sa kragujevačke deponije ukradene su 18.432 torte, ukupne težine 13.260 kilograma (Al Jazeera)

Policija je uhapsila direktora i četiri radnika gradske čistoće u Kragujevcu, nakon što je sa tamošnje deponije ukradeno, a potom ilegalno prodano više od 18.000 pokvarenih torti.

Krajem decembra torte jednog poznatog kragujevačkog proizvođača dovezene su na deponiju, gdje su trebale biti uništene, međutim, pojavili su se video snimci na kojima se vidi da su torte odvezene sa deponije, nakon čega su završile u prodaji.

Nekoliko radnika kragujevačke Čistoće zbog toga je suspendirano.

U saopćenju policije navodi se da se radnici sumnjiče za zloupotrebu položaja, a direktor za neprijavljivanje krivičnog djela.

“Postoje osnovi sumnje da su 24. decembra 18.432 torte, ukupne težine 13.260 kilograma, donetih na uništenje na deponiju JKP Čistoća u mestu Jovanovac kod Kragujevca, osumnjičeni radnici komunalnog preduzeća i nepoznata lica odneli radi dalje prodaje. Navedene torte privatno preduzeće iz Kragujevca je, po nalogu Veterinarske inspekcije, dopremilo da bi se uništile na ovoj deponiji”, navela je policija.

Slijedi krivična prijava

Torte su se vrlo brzo našle u ilegalnoj prodaji na različitim ulicama u gradu, pa čak i iz automobila, po cijeni od 50 do 200 dinara po komadu (od 40 eurocenti do 1,6 eura).

Za organiziranu krađu i ilegalnu prodaju torti, koje je trebalo uništiti, jer su se proizvođaču pokvarile hladnjače, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić saznao je, kako je rekao, slučajno 2. januara u večernjim satima i odmah pozvao nadležne.

Policija sumnja da direktor Čistoće o događaju, za koji je saznao nakon nekoliko dana, nije obavijestio nadležne inspekcijske službe, već su one o tome bile obaviještene tek 3. januara.

Svi osumnjičeni bit će, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilastvu u Kragujevcu.

Izvor: Al Jazeera i agencije