‘Žena-žrtva rata’: Komentari Radete pokazuju da mračna Srbija još uvijek živi

Radeta je neprimjerenim komentarom komentarisala smrt Hatidže Mehmedović (Tanjug)

Članovi Udruženja ‘Žena-žrtva rata’ odgovorili su na komentar poslanice Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Vjerice Radete na vijest o smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja ‘Majke Srebrenice’.

„Naslušali smo se i načitali raznih uvreda, brutalnosti, doživjele i preživjele sve i svašta i borile se same. Ali ovoga puta tražimo od nadležnih institucija u BiH da reaguju, da Skupštini Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću upute oštru protestnu diplomatsku notu, jer komentar nije ostavila ‘obična građanka Srbije, već narodna poslanica Vjerica Radeta, koja  pokazuje svima da mračna Srbija iz Miloševićevog vremena još uvijek živi“,  navodi se u saopćenju Udruženja ‘Žena-žrtva rata+.

Radeta je vijest o smrti predsjednice Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Hatidže Mehmedović na svom Twitteru prokomentirala riječima da je umrla Hatidža Mehmedović ‘iz udruženja biznismenki Srebrenice’. Također je napisala i „Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi“.  

Borila se za istinu

Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice”, kojoj su u srebreničkom genocidu ubijeni suprug, dva sina i brojni članovi obitelji, preminula je u nedjelju uvečer u Sarajevu.

Mehmedović je nakon duže i teške bolesti preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je u genocidu 1995. godine izgubila svoje najdraže, više od dva desetljeća provela je boreći se za istinu.

Izvor: Agencije