Živi zid za referendum protiv poreza na nekretnine

Referendum je jedini pravi način borbe protiv poreza na nekretnine, navode iz Živog zida (Al Jazeera)

Živi zid je najavio kako će nastojati otkloniti mogućnost da porez na nekretnine ikada bude uveden u Hrvatskoj pa će krajem septembra, odnosno početkom oktobra, početi prikupljati potpise građana za referendum protiv uvođenja tog poreza.

Predsjednik Živogazida, saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru pozvao je sve građane, stranke, udruge i sindikate, koji smatraju da je taj porez napad na privatnu imovinu, da se priključe tom projektu.

Sama forma referendumskog pitanja još nije definirana i s time će, kažu, izaći u javnost kada formulacija pitanja bude dovršena, prenosi Hina.

“Ove godine treba stati na kraj takvim i sličnim idejama. Građani plaćaju prevelik porez i trebamo se svi zajedno ujediniti i reći da ne damo svoju imovinu, a političari neka se počnu baviti neprocesuiranim kriminalom kojega u Hrvatskoj nema malo”, poručio je Sinčić.

Borba protiv nameta

Istakao je i da je referendum jedini pravi način borbe protiv tog nameta jer “u Saboru dominiraju režimske stranke koje vode istu politiku”.

“Nacionalni referendum ima pravnu moć i njega se vlast boji, njega se Plenković boji i zato idemo baš tim putem. Tako će se pokazati tko je uz režim, uz HDZ, SDP i Most, a tko je za otpor”, dodao je.

Ponovio je kako ne vjeruje najavama premijera Andreja Plenkovića da će doći do odgode uvođenja poreza na nekretnine, jer nema pisanog traga.

“Prije svega treba pričekati 15. rujna da Sabor počne raditi, da vidimo jesu li to izmišljotine ili će doista nešto biti predano u proceduru”, rekao je Sinčić.

Smatra da je premijer tom svojom izjavom samo namjeravao “ohladiti i razblažiti inicijative otpora” te mu poručio da u tome neće uspjeti te da Živi zid nastavlja s pripremama za referendum bez ikakvog odstupanja kako bi se građanima dala prilika da odluče.

Izvor: Agencije