Zrinjski četvrti put šampion BiH

Ekipi Zrinjskog u narednom kolu preostaje utakmica protiv tuzlanske Slobode (EPA)

Nogometni klub Zrinjski iz Mostara nakon pobjede protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja matematički je osigurao četvrtu šampionsku titulu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Plemići” su danas na gostujućem terenu savladali ekipu Mladosti rezultatom 0:3, u utakmici 29. kola Premijer lige BiH.

Da su fudbaleri Zrinjskog odlučno ušli u ovu utakmicu potvrdio je Jasmin Mešanović u 18. minutu susreta, tako što je pogodio mrežu protivnika i svoju ekipu doveo u vodstvu. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Utakmica sa Slobodom revijalnog karaktera

U drugom poluvremenu, tačnije u 67. minuti, dosuđen je jedanaesterac za Zrinjski nakon što je Nemanja Bilbija srušen u kaznenom prostoru.

Sa bijele tačke prezican je bio ponovo Mešanović, koji postiže drugi pogodak na utakmici.

U 76. minuti Nemanja Bilbija “Plemićima” je donio vodstvo od 0:3, što je bio konačan rezultat utakmice, koji je Zrinjskom osigurao četvrti šampionat u historiji.

Ekipi Zrinjskog u narednom kolu preostaje utakmica protiv tuzlanske Slobode, a s obzirom da je šampionat osiguran, to će biti utakmica revijalnog karaktera.

Nakon 29 odigranih kola, na vrhu tabele nalazi se Zrinjski sa 66 bodova, a na drugom mjestu je Sloboda iz Tuzle sa četiri boda manje. Prate ih Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar.

Izvor: Agencije