Ako ne dobiju novu dvoranu, Coyotes imaju rješenje – sele iz Phoenixa

Coyotes će pokušati kupiti 110 jutara zemlje, koje će savezna država Arizona staviti na aukciju 27. juna. Procijenjena vrijednost je 68,5 miliona dolara.

NHL franšiza preselila se u Arizonu iz Winnipega 1996. i igrala je u Phoenixu, a potom u gradovima Glendale i Tempe (Matt Kartozian / USA Today via Reuters)

NHL ekipa Arizona Coyotes pokušat će kupiti zemljište u Phoenixu za izgradnju nove dvorane, a ako u tome ne uspiju, razmišljaju o premještanje franšize u neki drugi grad.

Coyotes će pokušati kupiti 110 jutara zemlje, koje će američka savezna država Arizona staviti na aukciju 27. juna. Procijenjena vrijednost je 68,5 miliona dolara, javlja Reuters.

Klub želi na tom zemljištu izgraditi novu NHL arenu sa 17.000 mjesta, koja se može proširiti za još 1.500 sjedala za druge događaje. Izgradilo bi se i kazalište sa 3.000 sjedala, 1.900 luksuznih stambenih jedinica kojima bi se pridodali restorani, barovi, tržnica, uredski prostor, parkiralište…

‘Ne tražimo niti jedan dolar od građana’

„Želimo biti vrlo jasni kako bi ljudi razumjeli. Vlasnik Coyotesa Alex Meruelo ulaže novac za ovo. Mi sve plaćamo. Ne tražimo niti jedan dolar od poreznih obveznika da učinimo bilo šta od toga“, poručili su iz kluba.

NHL franšiza preselila se u Arizonu iz Winnipega 1996. i igrala je u Phoenixu sve do preseljenja u grad Glendale 2003. godine. No, Glendale je raskinuo najam s Coyotesima nakon sezone 2021/22. Posljednje dvije sezone igraju u Mullett Areni sa 5.000 sjedala u gradu Tempe.

„Ako ne uspijemo kupiti zemljište, morat ćemo istražiti premještanje ove franšize“, poručili su iz kluba, prenosi Hina.

Izvor: Agencije